top of page

Prezentare ​

Casuta din Lunca

Casuta din Lunca este construita in stil traditional taranesc, pastrand arhitectura si culoarea locala. Are in componenta 4 camere dotate cu grup sanitar fiecare, o terasa generoasa  tip "prispa" si un spatiu de socializare care cuprinde bucataria si o zona de servit masa.

Ca dotari tehnice Casuta din Lunca este prevazuta ​cu TV si internet prin fibra optica,  statie de epurare, boiler apa calda, incalzire centrala

Localizare si obiective turistice​

Edificata in comuna Polovragi, sat Racovita, jud. Gorj, Casuta din Lunca beneficiaza de o amplasare de invidiat intr-un spatiu natural feeric, in mijlocul unor livezi de pomi  fructiferi si fanete, invecinandu-se la sud cu raul Taraia, iar la nord cu muntii Capatanii. Accesul la casuta se face pe un drum de tara de circa 250 de metri din drumul judetean 655. Amplasata in mijlocul zonei turistice de interes, accesul la diversele obiective turistice locale este facil.  Dintre acestea amintim: Cheile Oltetului si pestera Polovragi; manastirea Polovragi; pestera Muierilor (Baia de Fier), sos. Transalpina si statiunea Ranca (intrare din orasul Novaci), valea Jiului si manastirea Lainici, cheile Sohodolului, orasul Tg. Jiu cu parcurile memoriale C-tin Brancus si muzeul de arta, manastirea Tismana, orasul Horezu (zona etnografica - ceramica de Horezu fiind inclusa in patrimoniul UNESCO de curand), manastirea Hurezi (deasemenea inclusa in patrimoniul UNESCO), muzeul Trovantilor de la Costesti, muzeul culelor oltenesti de la Maldaresti, Manastirea dintr-un Lemn, masivul Buila Vanturarita, etc.

​

​

Traditii si obiceiuri din zona​

"Romania profunda va supravietui prin satul romanesc, prin traditiile si obiceiurile ancestrale ale acestuia"

Dan Puric.

​

Cunoscuta ca o zona care a pastrat traditiile si obiceiurile populare, Oltenia de sub Munte (asa cum este cunoscuta aceasta regiune) ne ofera diverse ocazii in care putem trai "pe viu" viata de la tara asa cum o stiau parintii  si bunicii nostri. De la dansurile populare si costumele traditionale, prezentate la toate sarbatorile si pana la arta populara exemplificata cu darnicie de maestrii locali, totul​ se desfasoara intr-un mod firesc si natural spre deliciul celor care viziteaza aceste locuri.

bottom of page